Master Every Moment
Latte bir kahve klasiğidir ve tüm dünyada sevilir. ‘Latte’ kelimesi İtalyanca’da kelimenin tam anlamıyla ‘süt’ anlamına gelirken, latte aslında bir shot espresso üzerine buharda pişirilmiş sütün üstüne ince bir mikro köpük tabakası dökülerek yapılır.
Portafiltrenizi önceden ısıtın, çıkarın ve kurutun. Daha sonra taze kavrulmuş çekirdekleri öğütün. Düz bir yüzeye basınçla sıkıştırmadan önce zemini yerleşmek için portafiltreye hafifçe vurun ve düz olup olmadığını görsel olarak kontrol edin. Doğru doza sahip olduğunuzdan emin olmak için sıkıştırmadan sonra düzleştiriciyi kullanın; bu materyal, sıkıştırılmış kahvenin yüksekliğini tam olarak kontrol eder.
Portafiltreyi başlığa sıkıca yerleştirin. Başlamadan önce bardağınızı altına koyun. Bu videoda ikili sepet kullanılmış ve espresso shot’ı iki fincan arasında paylaştırılmıştır. 2 fincan düğmesine basın. Sıcak bala benzeyen bir espresso akışı göreceksiniz.
Çubuğu sürahiye sütün yaklaşık ½ inç veya 1,5 cm içine yerleştirmeden önce buhar çubuğunu boşaltmayı unutmayın. Buhar vanasını açın. Sütün yüzeyine hava girmesini sağlamak için sürahiyi birkaç saniye sonra indirin. Buradaki püf nokta, önce doku, ardından sıcaklığa odaklanmaktır. 140-150F veya 60-65C civarında bir sıcaklık hedefleyin. Kadifemsi ve ipeksi pürüzsüz bir doku arayın.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.