Napolitan Pizza

Napolitan Pizza
Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo Pizza Fırını

Sage SPZ820 The Smart Oven Pizzaiolo Pizza Fırını

Hemen Keşfet

        Malzemeler

  • Un 3¾ su bardağı(570 gr) buğday unu
  • Tuz2 çsy kaşığı ince tuz
  • Maya 1 çay kaşığı kuru maya
  • Soğuk Su 1½ su bardağı (360 ml)soğuk su
  • Semolina İrmik ve un karışımı (ipucuna bkz.)
  • Zeytinyağı Zeytinyağı
  •  

        Pizza Sosu İçin

  • Domates 400 gr ezilmiş domates
  • Tuz1 çsy kaşığı tuz
  •  

        Servis İçin

  • Mozarella 340 gr taze mozzarella, küçük parçalara ayrılmış ve suyu süzülmüş
  • Fesleğen30 gr fesleğen yaprağı

Yapılışı

Bir stand mikserine un, tuz ve mayayı koyup üzerine suyu ekleyin. Hamur kanca aparatını kullanarak düşük hızda 5-6 dakika hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.

Hamuru streç film ile örtün ve sıcak bir yerde 1 saat mayalanmasını bekleyin.

Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha alın ve dört eşit parçaya bölün. Her bir parçayı düzgün bir top haline getirin.

İki fırın tepsisine hafifçe irmik karışımını serpin ve hamur toplarını tepsilere 10 cm aralıklarla yerleştirin. Her topun üzerine biraz yağ gezdirin ve hamuru kaplayacak şekilde yayın. Streç film ile örtün, en az 6 saat en fazla 5 gün buzdolabında bekletin (hamurun 1-3 gün buzdolabında bekletilmesi idealdir, ancak en fazla 5 gün bekletilebilir).

Pizza hazırlamaya hazır olduğunuzda, hamuru buzdolabından çıkarın ve 1 saat oda sıcaklığında, üzeri kapalı olarak bekletin.

Bu arada, pizza sosunu hazırlamak için domatesleri ve tuzu bir blender veya mutfak robotundan pürüzsüz olana kadar geçirin.

Hamurun dinlenmesine 20 dakika kala, fırını WOOD FIRED (Odun Ateşinde) ayarında önceden ısıtın (ısıtma işlemi 20 dakikaya kadar sürebilir).

Temiz tezgaha bolca irmik karışımını serpin.

Bir hamur topunu hazırlanmış tezgaha koyun. Kalan hamuru kurumasını önlemek için örtülü tutun.

Hamur topunu irmik karışımına bulayın ve merkezden başlayarak 15 cm çapında düz bir daire haline getirin, sonra nazikçe 25-30 cm çapına kadar genişletin.

Pizza küreğine hafifçe irmik karışımı serpin. Hamuru dikkatlice pizza küreğine aktarın, fazla irmik karışımını silkeleyin.

Üzerine pizza sosunun dörtte birini, kenarları 2 cm boş bırakacak şekilde düzgünce yayın. Üzerine bir miktar mozarella peyniri ve fesleğen yaprakları serpin.

Pizzayı fırına pizza küreği ile aktarın. Kenarları kahverengi lekeli ve peynir eriyene kadar 2 dakika pişirin.

Pizzayı fırından çıkarıp kesme tahtasına aktarın. Üzerine hafifçe yağ gezdirin ve servis yapmak için dilimleyin. Kalan hamur, sos, mozzarella ve fesleğen ile işlemi tekrarlayın.

İpucu: İrmik karışımı yapmak için eşit miktarlarda irmik ve unu karıştırın. Hava geçirmez bir kapta saklayın.

Etiketler: pizza, napolitan
Mayıs 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR