Yer Fıstığı Soslu Tavuk Satay

Yer Fıstığı Soslu Tavuk Satay
Sage SOV860 The Smart Oven Air Fryer Akıllı Fırın

Sage SOV860 The Smart Oven Air Fryer Akıllı Fırın

Hemen Keşfet

        Tavuk Marinasyonu İçin

  • Yağ 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • Limon Otu2 adet limon otu, yalnızca beyaz kısımları ince dilimlenmiş
  • Sarımsak 2 diş sarımsak
  • Arpacık Soğan 2 orta boy arpacık soğanı, ince dilimlenmiş
  • Zerdeçal 2 çay kaşığı toz zerdeçal
  • Kişniş 1 çay kaşığı toz kişniş
  • Kırmızı Biber 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Şeker 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz 2 çay kaşığı tuz
  •  

        Şiş İçin

  • Tavuk 680 g derisiz ve kemiksiz tavuk budu
  •  

        Yer Fıstığı Sosu İçin

  • Yer Fıstığı 1 su bardağı tuzsuz kavrulmuş yer fıstığı
  • Limon Otu2 adet limon otu, yalnızca beyaz kısımları ince dilimlenmiş
  • Sarımsak 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • Arpacık Soğan 1 arpacık soğanı, ince dilimlenmiş
  • Zencefil 2 cm'lik zencefil parçası, rendelenmiş
  • Kırmızı Pul Biber 1 çay kaşığı kırmızı biber pulu
  • Yağ 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • Su ½ su bardağı su
  • Soya Sosu1 yemek kaşığı soya sosu
  • Kahverengi Şeker 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • Limon Suyu 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz 2 çay kaşığı tuz
  •  

        Servis İçin

  • Salatalık Dilimlenmiş salatalık
  • Soğan Dilimlenmiş soğan

Yapılışı

Marinasyonu yapmak için, tüm malzemeleri bir Sage mutfak robotunda veya blenderından geçirin ve pürüzsüz olana kadar devam edin.

Her bir budu 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Büyük bir kaseye koyun ve marinasyon ile iyice kaplanana kadar karıştırın. Üzerini örtün, en az 8 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.

The Smart Oven Air Fryer Akıllı Fırını AIRFYER/220°C/SUPER CONVECTION/20 dakika seçin. Fırını ısıtmak için BAŞLAT'a basın.

Ön ısıtma tamamlandığında fırın sinyal verecektir. Sinyal geldiğinde şişleri tel ızgarada çevirerek 20 dakika pişirin.

Tavuk pişerken, fıstık sosunu yapın. Fıstıkları bir Sage mutfak robotunda irice öğütün. Sage mutfak robotunun kabından çıkarın ve ayırın. Limon otu, sarımsak, arpacık soğanı, zencefil ve kırmızı biber pulunu Sage mutfak robotunun kabına ekleyin ve pürüzsüz olana kadar devam edin. Küçük bir tencerede orta ateşte yağı ısıtın. Limon otu karışımını ekleyin ve kokusu çıkana kadar 2-3 dakika çevirin. Fıstıkları, suyu, soya sosunu, esmer şekeri, limon suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ateşi kısın ve sık sık karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Ilık veya oda sıcaklığında servis yapın. Sos çok koyuysa, istenilen kıvama gelene kadar su ile seyreltebilirsiniz.

Pişen tavuk şişleri fıstık sosu ile servis yapın. İpucu: Daha kolay temizlik için, kızartma tepsisine ızgaralık yerleştirmeden önce yağlı kağıt veya folyo ile kaplayın. 12 adet 30 cm şiş veya 24 adet 15 cm şiş kullanabilirsiniz.

Etiketler: satay
Mayıs 21, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR